SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Piteå IF Fotbollsförening
Fotboll

Jubel i Piteå IF FF– nytt konstgräs på Nordlunda
2022-05-12 14:16

Pandemin försenade projektet. Men nu är det dags. Det blir en konstgräsplan på Nordlunda Idrottsplats för Piteå IF:s fotbollsungdomar – klar redan i augusti. "Det känns riktigt häftigt, som ett stort äntligen" säger Stefan Lired Samuelsson, ordförande i PIF fotbollsförening.

 

Piteå IF FF har uppemot 700 fotbollsspelande barn och ungdomar. Snart får de flesta tillgång till en helt ny konstgräsplan på ungdomsanläggningen Nordlunda IP.

2019 drog arbetet igång, projektet pausades under pandemin, och nu är avtal och beställningar klara.

– Det känns nästan lite overkligt, men nu är allt klart och beställt. Enligt planeringen blir det första spadtaget under vecka 28 efter Piteå Summer Games, säger Stefan Lired Samuelsson.

Det innebär mitten av juli – och en månad senare ska planen ligga klar för att användas. Om allt flyter på som det ska.

 
Här ska konstgräsplanen (klargrön) anläggas, det ljusgröna är befintligt gräs på Nordlunda IP. Ny infart blir det från Ringiusvägen också.

Placeringen?

– Vi har haft olika alternativ men vi lägger planen där grus och parkering är idag så vi behåller alla vanliga gräsplaner också.

Det blir ingen fullstor plan utan en så kallad 9 mot 9-plan.

 

Varför?

– Våra äldsta lag som spelar 11 mot 11 tränar på LF Arena och på Norrstrand så den här storleken passar vår verksamhet på Nordlunda. Man kan dessutom träna eller spela två 7 mot 7-matcher samtidigt på planen.

Det blir förstås en fullt modern plan som ska anläggas.

– Det blir ett bra alternativ, vi har tagit miljön i aspekt så planen består av en ny typ av gräs som inte behöver granulat (de små gummikulorna) så det känns bra.

Kostnad och finansiering?

– Vi landar på ungefär fem miljoner kronor. Det är en stor kostnad men vi har fått bidrag från olika håll och vi har även egna pengar. Vi ska inte glömma alla insatser som föräldrar har gjort under de senaste åren med försäljningar och annat. Det känns skönt att vi kan betala tillbaka nu för deras insatser.

1986 invigdes Nordlunda IP och fick sitt namn efter Jan-Åke Nordlund, som då var ordförande i PIF:s ungdomssektion.

– Nu går hans son Peter in som en samarbetspartner och delsponsor, det känns både roligt och viktigt.

Den nya planen innebär att en ny infart för bilar från Ringiusvägen måste göras.

– Varje år har vi 30 000 besök på Nordlunda och vi gör en ny infart för att separera biltrafiken från gång- och cykeltrafiken.

Miljöstationen vid infarten – blir den kvar?

– Ja, men det blir ett plank som avgränsar den från vår anläggning.

 
Så här skulle ett framtida klubbhus med kansli, omklädningsrum, samlingsrum, förråd och kiosk kunna se ut.

Men det blir inte bara en konstgräsplan på Nordlunda. Som steg två skapas det ett aktivitetsområde för möjlighet till andra spontanidrotter.

– Vi vill självklart att konstgräset ska kunna nyttjas till mycket spontanfotboll. Men vi planerar även en aktivitetsyta på tusen kvadratmeter där vi tänker oss basket, pingis och en isrink vintertid. Det känns roligt även ur ett samhällsperspektiv.

Det området skulle kunna byggas under 2023. 

Och så finns det även ett steg tre i 

satsningen på Nordlunda – ett klubbhus.

– Vi skulle vilja ha ett hus på två plan som kan nyttjas till många olika saker. Vi tänker oss fyra omklädningsrum och förråd och en kiosk. Och på övre plan konferensrum och kansli och ytor som vi kanske hyr ut till grannverksamhet. Huset skulle innebära den största kostnaden i sammanhanget, men vi hoppas att allting ska vara genomförbart.

Säsongen förlängs förstås både under våren och hösten med den nya konstgräsplanen.

– Vi vill även lyfta samhällsnyttan med det här projektet. Det känns roligt att ungdomarna har någonstans att vara och spela spontant även utanför vår verksamhet, säger Stefan Lired Samuelsson, en förväntansfull ordförande i PIF.

 

Fotbollsskolan Piteå IF FF 2022
2022-05-12 10:33

OBS! Vi är ännu inte riktigt klara med fotbollsskolan 2022, mer information samt anmälningslänken kommer ut nästa vecka! Ha tålamod!

 

Robert Isaksson Kansliet Piteå IF FF

Tränarutbildning C-Diplom
2022-05-12 09:06

Ta chansen att gå C-Diplom tränarutbildning i Piteå, det kostar ingenting, Piteå IF FF står för deltagaravgiften! Det är viktigt att alla våra ledare utbildar sig!

 
Gå in på Norrbottens FF:s hemsida och anmäl dig eller följ denna länk: 
 
 
Utbildningen är två dagar 28/5 samt 6/6, sista anmälningsdag 16/5
 
Robert Isaksson, Kansliet Piteå IF FF
SCA:s Skogshinderbana
2022-05-11 10:29

Hej,

Tipsa gärna era barn- och ungdomslag om att man kan vara med och tävla om 5000 kronor till lagkassan genom att testa vår nya skogshinderbana ute på Pitholmsheden.

 

Vid frågor kontakta: elin.janum@sca.com

 

Med vänlig hälsning/

Elin Janum, SCA Skog

Toalettpapper!!!
2022-04-26 16:06

Leveransen av toalettpapper är försenad!

 

Nytt leveransdatum blir tisdag den 10 maj!

 

På grund av platsbrist måste all upphämtning ske denna dag. OBS! Vi rekommenderar att varje lag utser en eller två representanter som ansvarar för utlämning av balarna på Nordlunda. Vi gör i ordning balarna för varje lag och representanterna delar ut och prickar av!

Fem balar per spelare (varje familj säljer för max två barn) Försäljningspriset är 210 kronor/bal, balen innehåller 24 toalettrullar av märket Serla.

Viktigt att ni meddelar kansliet om ni har mer än två barn i verksamheten, detta gör ni via mejl, kansliet@piteaif.se  Det kommer finnas möjlighet att hämta från 16.00 fram till kl 20.00.

 

Kansliet//

Robert Isaksson

Toalettpapper
2022-04-25 15:34

Som vi tidigare meddelat kommer försäljningsinsatsen för våren bli toalettpapper.

Leveransen kommer tisdag den 3 maj till Nordlunda. På grund av platsbrist måste all upphämtning ske denna dag. Vi rekommenderar att varje lag utser en eller två representanter som ansvarar för upphämtning och fördelning inom laget. Fem balar per spelare (varje familj säljer för max två barn)

Viktigt att ni meddelar kansliet om ni har mer än två barn i verksamheten, detta gör ni via mejl, kansliet@piteaif.se  Det kommer finnas möjlighet att hämta från 16.00 fram till kl 20.00.

 

Kansliet//

Robert Isaksson

Nyheter från våra lag
Nyheter från föreningen
Piteå Idrottsförening, 20/11 10:59 
Piteå Idrottsförening, 05/09 10:01 
Piteå Idrottsförening, 27/08 14:57 
Piteå Idrottsförening, 01/07 13:22 
Piteå Idrottsförening, 21/05 16:28 
 
Samarbetspartners
Stöd Piteå IF